periodic de frustrări cetaţeneşti

Afara cu taximetristii din tara!

luni, iulie 14, 2008

publicat de Cristian Baltatescu @ 11:05 a.m.

Daca italienii amprenteaza tiganii, daca ei ar vrea sa-i dea afara din Italia si sa-i trimita in tara "lor", am si eu un gand la fel de rasist.
Recunosc, e o obsesie mai veche. Dar nu prea mai pot. O fi de la caldura de afara, o fi de la oboseala, poate am nevoie de un concediu, dar nu mai pot cu natia asta a taximetristilor.
De la "negociatul prioritatii", exprimare poetica si originala a unui exponent de marca a semintiei in chestiune, prin care el descria smecheriile pe care le face el in intersectie, bineinteles, in beneficiul clientului, pana la injuraturile pe care le tin pe teava, pregatite pentru oricine si orice din trafic...

...de la solidaritatea lor de baietasi de cartier, tablagii care considera ca dreptatea de partea celor multi si inarmati cu ghioace, pana la mentalitatea de taranus scapatat care isi ia logan chel, fara aer conditionat sau airbag pentru pasager, pentru ca a auzit de minimizarea investitiei si cheltuielilor, in schimb la 35 de grade merge cu toate geamurile deschise ca moare de cald...

...de la tunarile de rahat, cu abtibilduri, leduri, fluiere la esapament si boxe de calculator lipite cu scoci de tetiere ca sa aiba si taranul "saraund", pana la masinile rablagite de gonitul prin toate gropile si de ocolirea service-urilor, care te tin pe margine, fara paine, pana se rupe masina in doua in strada...

...de la legendele taximetriei, profesori universitari cu doctorate in fizica cuantica, pana la interlopi marunti transformati in baieti cuminti macar pana expira interdictia din pasaport, pentru toti astia am un singur indemn:

AFARA din Romania! Plecati la voi in tara!

Etichete: , ,

Suspendare cu amanare

joi, iulie 03, 2008

publicat de Cristian Baltatescu @ 1:47 p.m.

Desi articolul vrea sa fie unul ironic, pe aceasta cale vreau de fapt sa-mi cer scuze fata de cele doua fete carora pe data de 14 iunie 2008 nu le-am dat prioritate pe trecerea de pietoni din fata de la Iulius Mall Iasi.

Bun, sa trecem la misto-urile de rigoare. A trecut ceva timp de la intamplarea de mai sus, in urma careia am ramas fara permis pe 30 de zile. Bun, am gresit, n-am pus frana, am trecut, acu sunt pieton 30 de zile. M-a oprit politistul, mi-a cerut actele, mi-a spus altul prin statie cum m-a filmat trecand ca porcul pe trecere fara sa opresc. Si s-a dus sa scrie vesnicul proces verbal.

Bai si scrie. Si scrie. Si iar scrie. Ca de obicei, scrie vreo 15 minute, timp in care l-am rugat mai mult sau mai putin iritat sa se grabeasca putin, ca imi plang copiii de cald si de sete pe bancheta din fata. Degeaba, nu-i poti clinti din functionarea lor. Intr-un final termina. Vine la mine la masina cu actele pe care le meritam inapoi, deci fara permis, ma intreaba daca semnez procesul verbal, si-mi da dovada pe 15 zile. Ma uit pe ea, valabila de pe 14 pe 29. Cum, zic, deci de cand intra suspendarea in vigoare? De peste 15 zile? Da. Pai nu bun. Nu vreau! Nu se poate. Asa zice legea, el in marinimia lui mi-ar da de ieri, da nu-l lasa legea. Pai cum, si eu ce fac? De fapt imi stricati planurile pe o luna jumate, nu pe o luna... Asta e, zice.

Asta era intr-o sambata. Ma tot gandesc pana luni, imi mai zice unul altul ca ma, cica se poate totusi preda dovada, ca nu o vrei, vrei sa fie suspendat de "azi". Ma duc la politie, nu rezolv nimic nici acolo. Bun si asa, doar ca trebuie sa-mi iau permisul cu 2-3 zile inainte de a pleca in concediu. Era si mai bun sa il iau mai repede, sa mai rezolv una alta la masina pana plec. Dar na, nu poti comenta, esti vinovat, treci ca nebunul pe trecerea de pietoni si mai si comentezi?

Bun, dar de ce 15 zile si nu 60? De ce nu mi-l suspenda in 2009 in februarie? Cica in decret nu ar scrie asa ceva. Asa ca ma gandesc, cuprins de remuscari ca cel mai bine ar fi ca statul sa pedepseasca soferii nesimtiti si mai aspru. Sa te opreasca politistul, sa te intrebe: Buna ziua, azi 10 martie vi se suspenda permisul. Cand aveti concediu la vara? Pai... nu stiu, da ce treaba are? Are! Cand aveti concediu am zis! Pai prin august.... Perfect! Deci aveti 30 de zile de suspendare, 15 in august si 15 de pe 20 decembrie pe 5 ianuarie anul urmator. Pai cum, de ce, si eu...?
Pai de aia, bai, soferule nesimtit, ca asa e legea! Ca sa intelegi, iti futem toate concediile dintr-un an! Comentezi ?!?

Etichete: , ,

  .