periodic de frustrări cetaţeneşti

Teste de personalitate pentru taximetristi

marți, octombrie 24, 2006

publicat de Cristian Baltatescu @ 4:12 p.m.


Am ajuns in decursul anilor la o concluzie, de altfel banala, poate multi au simtit acelasi lucru dar nu au reusit sa si-o exprime.
Taximetristii sunt o specie aparte.

Oricum nu citeste nimeni blogul asta asa ca nu are rost sa fiu politically correct sa explic cum ca nu ma intereseaza cazurile particulare de genul "Tata meu e taximetrist si nu e deloc asa!"

Problema mea e ca niciodata nu stii langa cine te urci in masina. Pentru cineva mai consumator de adrenalina decat mine, poate fi un fel de sport extrem, de loterie, de experienta inedita.
Pentru mine e un mister cum de oameni care statistic trebuie sa fie cat de cat diferiti ajung sa aiba acelasi comportament. Prin ce proces misterios ajung toti peste noapte cei mai buni soferi, cei mai tari in gura, cei mai rapizi in reactii?
Cum invata peste noapte aceleasi injuraturi, cum asculta aceleasi manele sau ciocane in burta despre care habar nu are cu ce se mananca.
Ma rog, divaghez. Sa revenim.

Ideea mea pe ziua de azi, nu ca nu e destul de clara din titlu, e introducerea de teste obligatorii psihologice si/sau de personalitate pentru taximetristi, si eventual restul soferilor de transport in comun. Si nu de alea ca pentru permisul de conducere, unde trebuie sa apesi repede pe niste butoane cand se plimba niste patratele pe ecran (what the fuck?).
Teste care sa le releve inclinatiile spre violenta, mojicie, condus aiurea/periculos, lipsa de respect fata de pasageri, etc, etc.
Si care teste, ma rog, rezultatele lor, sa fie tinute in geam ca rovigneta. Atat, nu vreau sa ii se interzica unui marlan sa fie taximetrist, dar vreau sa pot alege cu cine sa merg.
De exemplu poate intr-o zi nu vreau sa merg cu un manelist marlan coleric, caruia ii place culoarea violet, se crede cel mai tare sofer de cielo galben, a facut 2 ani de puscarie pentru talharie, a incercat sa-si faca un rost in Italia de 3 ori, nu i-a iesit si e frustrat, injura toate femeile la volan pe care le vede si are telefon mai smecher decat bill gates. (Asta e alt mister. Telefoane mai smechere ca ale taximetristilor au poate doar baietii de la spalatoriile auto.)
Poate am chef sa caut un taximetrist melancolic si deprimat care asculta Leonard Cohen si care a fost profesor universitar. Ipotetic. Practic o sa alegem tot intre doi marlani, dar daca e sa iau bataie de la el ca am deschis geamul cand nu-i convine lui, macar stiu ca e vina mea.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .