periodic de frustrări cetaţeneşti

Desfiintati ghiseele

joi, noiembrie 02, 2006

publicat de Cristian Baltatescu @ 2:06 p.m.


Prin ghiseu inteleg de obicei acel etern semicerc, taiat intr-un geam sau intr-un panou opac.
Simbol al ingenuncherii si comunicarii ca de la argat la stapan, el mai dainuie inca, ramasita al unor vremuri care nu au apus.

Ghiseul la nivelul buricului te pune in pozitia imposibila similara cu cea folosita de asiatici la torturarea prizonierilor. Nu esti nici in picioare, nici complet aplecat, trebuie sa te lasi doar din genunchi cat sa fie incomod.

M-am plictisit sa ma mai intreb care e rostul acestei programari subliminale prin care ni se spune zilnic ca ei sunt stapani si noi ne milogim de un colt de paine. De partea cealalata se sta jos, eventual la caldura si se raspunde tafnos. Statul etern birocratic, compus din sute de mii de functionari uita rolul lui de sublimat al vointei populare, de reprezentant ales al intereselor noastre. Uita ca e acolo pentru ca noi o vrem, ca e platit de noi, pentru noi.

Noi in schimb ne complacem in dictatura impersonala care insa nu ne iarta. Incompetenta celor mai incompetenti dintre noi si acreala celor mai acri dintre noi ne este scuipata inapoi. Proasta organizare din spatele oricarui ghiseu nu mai uimeste de mult iar micul dictator al hartoagelor care se viseaza functionar sef pentru a scapa de norodul de dincolo de geam nu are nici interes nici putere sa schimbe ceva.

Sa depui o reclamatie inseamnasa stai la alt ghiseu, un simbol suprem al nemuririi lui.
Ce mai ramane? Sa bagi mana prin gaura de care raspunde si sa-l extragi din mediul lui caldut, sa-l aduci in lumea reala, unde eventual sa-l dai cu capul de tejghea.
Sau daca esti o persoana mai putin violenta, sa scrii bloguri inutile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .