periodic de frustrări cetaţeneşti

ALARMA! ALARMA! VINE IARNA!

vineri, noiembrie 03, 2006

publicat de Cristian Baltatescu @ 12:59 p.m.


Nu cred ca exagerez cand spun ca an de administratiile locale din mai toata tara par a fi surprinse de un eveniment natural, normal, cunoscut de copii de 5 ani si vechi de cand lumea.
Venirea iernii.

Primele zile ale iernii par a fi o noutate de fiecare data. Curios, cei din vechime daca macar stiau ca sunt primitivi, banuiau macar, se foloseau de constructii megalitice, de gauri in piatra, in cladiri, umbre, trigonometrie, pentru a afla cand vine iarna.

Azi e mai greu. Eu am pe birou un calendar si nu stiam sa fiu privilegiat in sensul asta. Nu pare rezultatul unor tehnici magice si nici eu nu stiu sa fiu membru al vreunei cabale secrete. Si totusi imi arata foarte clar alternanta anotimpurilor. Ba inca de la luna noiembrie sau decembrie incolo are desene/imagini tematice cu ceea ce pare a fi... zapada.

Nu cred ca introducerea unor cursuri speciale ar fi inutil, pentru cei raspunzatori, dar nu e nevoie de fonduri suplimentare, se pot duce la cea mai apropiata gradinita de cartier. Pot vorbi cu o educatoare care cred ca va fi destul de amabila sa le spuna in ce zi se fac cunostintele despre natura sau cum se numesc astazi.

Oricum, pentru azi, ideea sau observatia mea e : Si anul asta vine iarna!

Edit@ 18:22
Ma simt vinovat. Eu am scris asta azi pentru ca azi a nins prima data, in Iasi. Dar am facut-o prea tarziu. Am remuscari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .