periodic de frustrări cetaţeneşti

Revizie sa fie, dar sa o stim si noi

luni, octombrie 29, 2007

publicat de Cristian Baltatescu @ 9:39 a.m.

Saracu' Caragiale, din cauza mult discutatei lui actualitati, e parafrazat mai toata ziua.
Ok, de ce tulbur eu somnul de veci al autorilor din bibliografia scolara...

Statul privatizeaza. Adica scapa de regii, societati si fabrici pe care nu le poate ori stie administra si le da altora, pe bani. Toate bune pana aici. In curand nu am sa mai am despre ce scrie, nu o sa mai aiba rost sa-mi plang de mila pe net ca "capitalistii e rai".

Chiar si asa, nu ma pot abtine.
Mai nou, furnizorul meu de energie electrica si gaz e acelasi , E-On. Nemti din cate stiu eu. Oricum, pe acolo prin zona. Frate, de la astia te astepti ca moleculele de gaz sa aiba uniforme de lucru impecabil de curate si sa sara in foc salutand, iar electronii sa dea raportul in fiecare zi despre ce utilaje casnice au pus in functiune si la ce parametri.
Poate ca asa si e, n-am stat sa ma uit prin tevi si cabluri. Poate au adus electroni si atomi din germania, scoliti, curati, constiinciosi.

Dar ce folos ca tot niste romani ii pastoresc?
Dom'le, aflu ca o data la 10 ani se face o mare revizie a instalatiilor de gaze, la care se inchide gazul, se baga aer in loc de gaz, la presiune de 10 ori mai mare si apoi NU se da drumul la gaz pana nu sunt toti locatarii acasa, pentru a putea fi verificate eventualele scurgeri de gaze in apartamenul fiecaruia.
Foarte bine, perfect, normal si logic. Sa nu murim ca prostii in casa fara sa stim de ce. Disciplina germana, perfect, sa invatam si noi sa cooperam pentru binele propriu si comun.
Bun, dar atunci, la un bloc de 35 de apartamente, daca anunti cu 24 de ore inainte care e probabilitatea ca pana seara sa citeasca toata lumea anuntul si sa mai si poata sa fie acasa a doua zi la ora 10 ?
Un calcul rapid ne spune ca probabilitate e exact.... mica. Pentru ca unul nu vine acasa in noaptea aia, ca are amanta, unu e dus la tara sa faca vin si a uitat sa se intoarca ca e beat in beci, unul lucreaza undeva, eventual pentru ALTI nemti, care nu-i permit sa lipseasca ca vrea el, de la 10 la 12, unu e in spital, ca sufera cu inima. Si tot asa.
Drept urmare se sta fara gaz pana se strang toti, 3-4-5 zile.

Repet, masura mi se pare una foarte buna, proasta e organizarea.

Pentru ca nu e o situatie imaginara, ci una care mi s-a intamplat mie, am scris un mail asemanator celor de la e-on, la care nu am primit raspuns.
In schimb a doua zi, cand eram tot fara gaz, toti gica-tevarii din echipa de revizie stiau ca "s-a trimis o adresa pe internet la noi". Si curand seful de echipa stia si cine a trimis reclamatia si mi-o reprosa. Frumos.

Apoi, probabil ca razbunare, saptamana trecuta, pentru ca aveau de montat o centrala, au venit la 10, au pus anunt ca se inchide gazul, apoi l-au inchis si si-au facut treaba. Anunt de tipul aceluia care se pune cu cateva zile inainte. Si care voia sa para ca e pus de dinainte. Numai ca nu era. Era pus exact in ziua lucrarii, probabil fara stirea companiei, ok.

Interesant mod de a te juca cu nervii si siguranta clientilor tai.


Si in incheiere, in loc de idee, pentru ca nu vad ce poti face, decat sa-ti iei vaca si sa-ti faci bio-gaz din balega, o mica imagine amuzanta.

Va imaginati care erau sculele de baza in Marea Revizie? Pentru bagat aer pe coloana de gaz, la presiune de 10 ori mai mare decat gazul: o pompa ordinara de bicicleta. Pentru masurat presiunea? Un furtun de plastic transparent, de 2 metri, marcat cu pixul.

Etichete: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .