periodic de frustrări cetaţeneşti

Boi(cot) in parlament

luni, decembrie 18, 2006

publicat de Cristian Baltatescu @ 9:05 p.m.

Recunosc, am furat titlul de pe antena 3. Dar l-am adaptat, paranteza transformanta am adaugat-o eu. Si as putea sa ma opresc aici, sunt sigur ca toata lumea stie la ce ma refer, nu prea cred ca cineva crede ca niste boi-boi, de la jug, au intrat azi in parlament. Nu, au intrat aceeasi, care intra zilnic.

Si am furat si ideea pe care am sa o dezvolt mai jos. De la un prieten nedoritor de faima adusa de cei zece vizitatori pe luna pe care ii am eu.

Suntem amandoi frustrati de mai mult timp de ce se intampla in parlament. Inainte era somnul nesimtit, scobitul in nas si jucatul de Solitaire. Apoi golaneala ieftina luata de catre proprietari drept ironie fina sau umor educat. Azi insa e vorba de nesimtire intentionata, egoista si asumata.

N-am sa dezvolt prea mult ce s-a intamplat, in sine. Basescu a prezentat un raport de rahat, fara noima sau aplicabilitate, iar Vadim si trupa de la Spitalul 9 s-au rasculat, cu aere de disidenti ai dictaturii basesciene. Boooon.

Dar intrebarea noastra e de ce nu pot fi parlamentarii nici in ziua de azi pedepsiti in vreun fel pentru ce fac? Prietenul de mai sus propune existenta unor Justitiari™ (numele e oarecum arbitrar, dar nu chiar, va povestesc altadata) cu rol de arbitri atenti, care sa fie platiti sa urmareasca greselile celor din parlament.
O greseala, pac cartonasul. Inca una, pac alt cartonas, out. Iesi afara, mai vii cand nu mai esti taran prost.
El se ofera sa plateasca 5000 de lei pe luna, si cred ca si eu, pentru salarii. La o socoteala simpla, ajungi la niste sume imense care ti-ar asigura niste incoruptibili buni pentru job-ul asta.

Eu unul sincer cred ca problema nu e depistarea "greselilor", ci aplicarea unui regulament, care o fi el, ma indoiesc ca niste reguli nu exista. NU vad cum poti sa ai voie sa fluieri cu fluier de arbitru in parlament si sa nu iei un pulan in cap, pe loc, de vreun gardina ori spp-ist.

Asa ca... nu vad ce le poti face. Revin astfel la un post anterior, care cred ca contine o idee mai buna decat asta. Si mi se parea ca eu eram idealist...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .