periodic de frustrări cetaţeneşti

Bai , astupa dracu' groapa

miercuri, decembrie 13, 2006

publicat de Cristian Baltatescu @ 12:02 a.m.

"Stimati clienti,
din dorinta de a spori calitatea serviciilor pe care le furnizam va anuntam ca vom intrerupe furnizarea acestora intre orele xx-xx."

Cam asa suna un anunt clasic de la rajac, radet, eon, astral, rds, distrigaz, romtelecom, etc.
Anuntului ii urmeaza intreruperea in sine, apoi reluarea furnizarii. Toate bune si frumoase, doar ca de multe ori realizarea respectivelor reparatii sau modernizari presupun si saparea unui sant sau a unei gropi.

Dorel si echipa se infiinteaza dis de dimineata, sparg asfaltul, sapa, fac pauza, iar mai sapa, dau de teava sau de cablu, il sparg, il repara, iar mai sapa, rezolva lucrarea in sine, astupa la loc cu pamant si pleaca acasa la copii si familiile lor.

Numai ca in urma lor ce ramane e un sant sau o groapa, astupata in dorul lelii cu pamant sau pietris. In 2 zile , ploioase eventual, ce ramane e o zona noroioasa, o diferenta de nivel de 10 centimetri suficienta pentru a-ti omora masina la multiplele treceri zilnice pe acolo. Insa gazul vine cu presiunea mai mare, curentul e mai luminos, apa mai dulce si mai curata, semnalul mai clar, caldura mai calda.

Doar ca strada asfaltata acum 2 luni (e un mister cum strazile proaspar reparate devin un magnet pentru lucrari ale prestatorilor de servicii de mai sus) devine inutilizabila, motiv de injuraturi si iritari zilnice ale pietonilor si soferilor care o strabat.

Ideea pe azi e simpla in principiu dar, recunosc, destul de birocratica in aplicare. Ideal ar fi sa nu se elibereze autorizatie de efectuarepentru o lucrare minora de genul asta fara prezentarea unui contract cu o firma de asfaltare, angajata sa repare ce se strica, la o data fixa, la maxim 3 zile dupa incetarea lucrarii.

Un pic mai greu pentru ei, un pic mai usor de suportat pentru noi.

Etichete: , , , , , ,

1 comentarii:

La 12/17/2006 10:29 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Ce vrei, baiatu... Romania, picior de play, gura de RAI...

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .