periodic de frustrări cetaţeneşti

Gherila urbana

miercuri, noiembrie 07, 2007

publicat de Cristian Baltatescu @ 11:06 a.m.

Traim vremuri interesante, epocale as putea spune.
Peste zeci de ani se va vorbi despre perioda asta si se va spune ca atunci a inceput totul.

Vorbesc de niste orase, din Romania, unde in curand o sa vedem lupte de gherila simulate.
Paintball-ul la marginea orasului, in padure sau in zone semi-amenajate nu mai poate fi o atractie fata de luptele gen counter strike printre blocuri, masini, garaje, subsoluri, cladiri abandonate.
You can't beat that.

Mi se pare pasul normal fata de ceea ce se intampla acum. Acum, numai pustile de paint-ball mai lipsesc din arsenalul celor care terorizeaza linistea sambetelor si duminicilor "tragandu-se" cu ATV-urile si dirt-bike-urile de inchiriat, prin oras, printre blocuri.

Nu vad de ce e normal si legal sa poti inchiria un ATV si sa o iei la goana pe strazi, cu motoarele alea de drujba turate la maxim, cand eu scot copiii la plimbare. Ai voie sa o iei pe scari, pe esplanade, prin spatii verzi, peste tot. Eu trebuie sa ma feresc.

De ce nu paint-ball? Mi se pare mai putin periculos si mai putin zgomotos.

Si de ce nu, ca la paint-ball, sa fii obligat sa inchiriezi ATV-uri numai daca ai o tarla undeva, amenajata sau nu, problema ta, unde sa se dea amatorii de distractii in noroi. Sau sa fie treaba celui care le ia in chirie sa isi gaseasca locuri de gonit, dar nu oras. Are tarla, foarte bine, nu are, merge la risc, daca il prinde proprietarul in padurea lui, sa-i faca ce ii da voie legea.
Atunci sa vezi adrenalina.

Acum, ce satisfactii ai, sa o iei peste betoane cu drujba cu roti, cu casca opaca si plin de noroi de sus pana jos, de parca teleportat din mijlocul vreunei competitii de profil?

Cred ca ar fi cazul umblam putin si la legislatia privitoare la agrement si timp liber. Sau macar la bunul simt.

Etichete: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .