periodic de frustrări cetaţeneşti

Circul cu mingea rotunda

marți, decembrie 04, 2007

publicat de Cristian Baltatescu @ 4:45 p.m.

Cotizam direct si indirect la un fenomen care nu mai e demult decent sau demn de atata atentie. E vorba bineinteles de "fenomenul fotbalistic". Pana si denumirea e enervanta. Ce e asa fenomenal la 22 de inchipuiti care alearga dupa o minge?
Bun, viziunea mea e simplista, stiu, mi se poate replica ca nu inteleg pasiunile si placerile altora, ca sunt subiectiv. Asa si?
Ce e de inteles la sute de mii de "suporteri" ale diverselor echipe, a se citit aduntatura de alintati, inculti, misogini si imaturi?
Ce e de admirat la o sleahta de increzuti care isi masoara succesul in masini si femei?
Da, inteleg ca sunt platiti de cluburi, majoritatea private. Atunci as vrea sa nu-i mai vad la rubrica Sport numai pe ei, nu numai fotbalul e Sport. N-am mai auzit o stire despre Sah din 1993.
Si nu e vorba numai despre asta, iarasi, stiu ca pot sa schimb canalul.
Dar se cheltuie bani din banii mei pentru a stapani gloatele de suporteri tot mai salbatici care vin la derbiurile tot mai disputate.
Se cheltuie bani si cu echipa nationala, de a caror performante nu mai e nevoie sa amintesc.

In esenta nu mai vreau sa mai aud de fotbalisti si nevestele lor, de grupa de la nu stiu care campionat in care a nimerit Romania sau Steaua, de omniprezentul Becali, de antrenorii la fel de orgoliosi, de acest circ in general.

Ideea pentru azi e: Fotbalul sa nu mai fie sport, sa fie un joc. Ca Nu te supara frate, doar ca mai putin inteligent.

Etichete: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .