periodic de frustrări cetaţeneşti

Razboiul oamenilor cu cainii

marți, decembrie 18, 2007

publicat de Cristian Baltatescu @ 1:54 p.m.

Am sa precizez din start ca nu sunt pentru omorarea, schingiuirea sau exploatarea animalelor.
Am avut la diverse momente in viata animale de casa si am sa mai am.
Dar, peste toate astea, intre mine si niste animale, am sa optez intotdeauna pentru mine si confortul, siguranta si santatea mea.

Bineinteles ca ma refer la noua lege adoptata cu privire la interactiunile violente intre om, aceasta maimuta razboinica, si animale, acesti norisor de puf si de senzatii placute.
Vreau sa ma precizez ca nu consider ca legea nu e buna, e foarte buna si utila si nu consider ca existenta ei inseamna ca viata mea va fi mai lipsita de confort, siguranta ori sanatate. Nu sunt atat de ingust. Nu vad problema asta in termeni de noi contra ele, desi titlul ar putea sugera altceva.

Ce nu inteleg eu e altceva: dar la oameni, la oameni cand ajungem? Pentru atacarea oamenilor de catre animalele "comunitare" cine plateste? Mai nou exista cai si vaci comunitare. Cautati pe youtube "vaca", "vaca in oras", "cal in oras" si veti vedea ce vreau sa spun.
Cand vom gasi o rezolvare a problemei animalelor comunitare? Cand nu vi se va mai parea ca e normal ca orasul sa fie o rezervatie naturala de caini si pisici, doar pentru ca "asa era la tara", "sunt dragute", "sunt si ele niste suflete", "nu fac nici un rau", "orasul ar fi ciudat fara caini" si asa mai departe.

Revin si conchid. Legea care s-a dat e foarte buna, dar vreau si o lege pentru oameni, sa faca cineva puscarie si pentru cainele care ma musca pe mine, in orasul in care eu platesc impozite, parte din ele fiind folosite pentru plata unor servicii care ar trebui sa-mi asigure linistea si siguranta.
Nu sunt impotriva animalelor. Militez doar pentru oameni si un oras al oamenilor, pentru ca va asigur ca si oamenii sunt draguti, si ei au niste suflete si orasul chiar ar fi ciudat fara ei.

Blogged with Flock

Etichete: , , , , ,

2 comentarii:

La 9/13/2008 10:22 p.m. , Blogger Andreea O. a spus...

Si eu iubesc foarte mult animalele, si eu am animale. Va inteleg, nici mie nu mi-ar fi placut daca un caine m-ar musca si nimeni nu ar fi sanctionat pentru asta. Dar hai sa ne gandim si altfel: cu ce sunt de vina animalele ca sunt pe strazi? Trebuie sa ii omoram pe ei pentru ca tot ce au facut au fost sa isi urmeze instinctele, sa se apere si sa se inmulteasca..? Intr-adevar, aceasta ar fi o solutie temporara, dar nu e asa ca se putea evita aceasta situatie daca primaria sau cei responsabili luau niste masuri mai din timp? Cred ca ei ar trebui pedepsiti, nu animalele si nu cred ca ar trebui comparata legea cu privire la agresiunile fata de animale cu alte legi(care nu au fost emise inca) cu privire la sanctiunile celor ce raspund de animalele comunitare.

 
La 9/17/2009 4:21 p.m. , Anonymous SuperKid a spus...

Civilizatia umana a ajuns la un stadiu atat de avansat incat am ajuns sa ne manance cainii si ursii (a se vedea turistii mancati de ursi in Poiana Brasov). Daca ar scapa un leu dintr-o gradina zoologica in mijlocul unui oras, ar avea timp sa faca suficientie ravagii in timp ce noi am da telefoane, am completa hartii, forumulare, debloca conturi etc.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .