periodic de frustrări cetaţeneşti

Autostrazi la pausal

joi, februarie 21, 2008

publicat de Cristian Baltatescu @ 9:20 a.m.

Au trecut 17 ani. Si probabil cateva miliarde de euro. Si mai urmeaza si ani si bani si tot aici vom fi.
In 17 ani avem 130 de km de autostrada. Cifra e aproximativa stiu, dar la dimensiunea ei e nesemenificativ, si 200 daca aveam tot aia era.
Nu inteleg cum am putut face 10 km de autostrada pe an. Mi se pare penibil, daca am fi fost in Japonia guverne intregi si-ar fi taiat burtile pana acum. Daca si guvernantii ar avea un organ al penibilului, al bunului simt sunt sigur ca am fi avut in 17-18 ani de democratie macar 2-3 sinucideri la nivel inalt.

Bun, ca sa trec direct la ideea pentru azi si sa fiu scurt, propun asa: Un metru de autostrada pentru fiecare. De construit, nu de folosit.

Sunt dispus sa-mi sacrific un concediu de 2-3 saptamani si atat timp cat mi se ofera materie prima si lopeti, roabe, compresoare, apa, mancare si un cort, fac gratis 1 metru de autostrada. Nu cred ca e imposibil. Sigur gasesc tutoriale pe google. Si daca 4-5 milioane de platitori de impozite sunt dispusi sa faca asta, in 3-4 ani am avea 4000-5000 de kilometri de autostrada. Adica sincer nici nu e nevoie te toata lumea, ca ramanem fara suprafete agricole, cred ca 2-3 mii de kilometri ar fi suficiente ca sa poti ajunge oriunde in tara si sa te doara in fund cu ce se ocupa cu adevarat guvernantii cand vorbesc despre autostrazi.

Etichete: , ,

1 comentarii:

La 4/01/2008 6:34 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Cred ca ai perfecta dreptate, in marea groapa a tranzitiei se tot ascund din ce in ce mai multi din banii nostri pe care ii dam platind cea mai scumpa benzina din Europa. Si ce primim in schimb? tot niste superlative - cele mai adanci gropi din Europa. Am scris si eu un blog despre autostrazile din Romania pe www.recenzia.ro (il poti vedea aici - http://www.recenzia.ro/2008/03/18/totul-e-o-mare-pacaleala-2-strazile/), sa speram ca toate aceste strigate din pustiu (mai precis din fundul gropilor in care am ramas cu masinile) vor fi auzite candva... Good job, anyhow.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

  .